Segítünk az embereknek, hogy BIO életet éljenek, hogy (újra) megtalálják önmaguk egészségét és szépségét.

LifeCare - A BIO neve Európában

LifeCare - A BIO neve Európában

Népbetegségek - Allergiás bőrgyulladások

2016. január 21. - wanami

Az allergiás bőrgyulladásokat kiváltó mosó- és tisztítószerek szerepe orvosi szemmel


Az allergiás megbetegedések egy igazi patológiát jelentenek a modern világnak, számuk egyre csak nő, ahogy új és új, túlérzékenységet kiváltó termékek jelennek meg.

Az érintéses bőrgyulladás sokszor előforduló betegség az orvosi gyakorlatban, ami körülbelül egyharmadát teszi ki az allergiás és bőrgyógyászati konzultációknak. Az érintéses bőrgyulladás egy gyulladásos bőrreakció, melyet egy külső kémiai anyaggal való érintkezés okoz.

A gyulladást legtöbb esetben irritáció vagy allergia okozza. A fotokontaktusos bőrgyulladásban az érintett kémiai anyagot a nap sugarai aktiválják. Az érzékenységi időszak, amely az első jelektől egészen a kiütések megjelenéseken át, pár naptól néhány évig is eltarthat.

Az érzékenység évekig fennállhat. Kezdetben a beteg a bőr vörösségét észleli, majd következnek a kiütések és apró hólyagok, melyek viszketést okoznak. A vakarás, dörzsölés és az izzadtság növelik az érzékenységet. Ha hosszabb ideig fennáll ez az állapot, a bőr elváltozásai krónikussá vállnak, a bőr felülete megduzzad, heges és száraz lesz. A betegség jellemzői az érintett felületen megjelenő elváltozások, nagyobb területen vagy több kisebb területen is elterjedhetnek. Ezek elterjedése krónikus lehet.

allerg.jpgpikkelys.jpg

 

Melyek azok az allergének, amelyek a leggyakrabb okozói ennek a betegségnek?

A lista nagyon hosszú és olyan különböző anyagokat tartalmaz, amelyek megtalálhatóak úgy a szakmai környezetben, mint a háztartásban egyaránt.

A lakosság körében leggyakrabban a kozmetikumok okoznak allergiás tüneteket, de a ruhákban lévő lanolin, az ékszerekben lévő nikkel, műanyagok, mosó- és tisztítószerek is.

Megállnék a mosó- és tisztítószereknél, melyek elengedhetetlenek a háztartásban.

A klasszikus mosószerek különböző mérgező - foszfátot, szulfátot, kloridot, nitrátot, felületaktív anyagot, festéket, parfümöt, szintetikus felületaktív anyagot tartalmaznak. Ezek a kémiai anyagok agresszívek és veszélyesek.

mereg.png

tiszt.jpg

 

 

 

 

 

 

Továbbá, az öblítőket arra tervezték, hogy minél többet maradjon a textilrostban, kedvezve ezzel a kémiai anyagok bőrbe való felszívódásának. Tartalmazhatnak kationos felületaktív anyagot, benzil-benzoát, szintetikus illatot, citronellolt, butylphenylt, methylpropionalt, hexil cinnamatet, linaloolt, amelyek károsak a saját és környezetünk egészségére. Mi több, ezek belélegzése káros hatással lehet a légzőszervekre, idővel ronthatja a betegek fejlődését, tüdőbetegség, asztma és a légúti túlérzékenység kialakulásával.

Ennek eredményeként megjelentek a hipoallergén tisztítószerek, más összetevőkkel, de ugyanolyan hatékonysággal.

Az ilyen termékek nem csak az allergiás személyeknek és gyerekeknek ajánlott, de az egészséges egyéneknek is, ahhoz, hogy megelőzzék az esetleges érzékenységet.

A BioHAUS® termékei között számos olyan tisztítószert találunk, melyek szükségesek a tisztaság fenntartásához, mosószerek és öblítők, mind-mind BIO összetevőkkel.

Azok összetételét olyan organikusan termesztett, biológiailag ellenőrzött területekről származó anyagok teszik ki, melyek genetikailag NEM módosítottak és nem kezelték kémiai növényvédő szerrel, gyomirtóval vagy műtrágyával. Ezek a növényi eredetű nyersanyagok teljesen lebomló és környezetbarát összetevők.

12390850_559376110878526_6661073981498341488_n.jpg

A BioHAUS® termékek klorid, foszfát, enzim, klór, vagy más káros vegyi anyagoktól mentesek, valamint szintetikus színezéket vagy illatanyagot sem tartalmaznak, melyeket gyakran megtalálhatunk más, szokásos mosó- és tisztítószerekben. Ezen kívül a természetes anyagok tolerancia szintje magas, a növényekből nyert illóolajok magas zsírtartalmú telítetlen zsírsavak tartalmaznak, melyek ápolják és táplálják a bőrt. Többek között még tartalmaznak bőrön keresztül védő anyagokat (tejsav, glicerin), csökkentve az allergiás bőrgyulladás kialakulását.

A színezékek, szintetikus illatanyagok, szintetikus balzsamok, klórok, EDTA, SLS és SLES hiánya megszünteti az irritáció és allergia kialakulásának kockázatát. (Sodium Lauryl Sulfate és Sodium Laureth Sulfate – kémiai anyagok, minden hagyományos tisztítószerben megtalálhatók) 

És ez csak néhány a BIO termékek előnyei közül.

Miért válasszunk BIO mosó- és tisztítószereket?


Épp a fent említett előnyök miatt és mivel sok hagyományos termékek tartalmaznak káros vegyi anyagokat, melyek többszöri használata veszélyeztetheti egészségünket.

LifeCare BioHAUS® organikus tisztító - és mosószerek, gyártásuk és használatuk nem szennyezi a környezetet és nem károsítja a felhasználók egészségét.

Ökológiai termékek használatával óvjuk a természetet, de ami a legfontosabb: óvjuk az egészségünket!


Dr. Camelia Skopecz
Független orvos
Allergológiai és Klinikai Immunológiai rezidens

 

A LifeCare BioHAUS® termékeiről bővebb információ itt: 

https://www.facebook.com/BIOelet/

Lapozható katalógus itt:

http://catalog.life-care.com/2016/hu/CatalogHU2016_2/

 

haz.png

A bejegyzés trackback címe:

https://bioeletem.blog.hu/api/trackback/id/tr588298868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása