Segítünk az embereknek, hogy BIO életet éljenek, hogy (újra) megtalálják önmaguk egészségét és szépségét.

LifeCare - A BIO neve Európában

LifeCare - A BIO neve Európában

5+1 infó a görögdinnyéről, amit nem biztos, hogy tudtál

2016. július 20. - wanami

A Nyár kedvenc gyümölcse a görögdinnye!

Mindenki ismeri

és a legtöbbünknek nagy kedvence is. 

Hoztam neked 5+1 különleges infót.

Te tudtad róla ezeket??? 

 

1. A görögdinnye - a paradicsom mellett - az egyik legjobb forrása a likopinnak, tehát a görögdinnye antioxidáns hatású


Laboratóriumi vizsgálatok alapján csaknem teljes bizonyossággal állítható, hogy a likopin számos szív- és érrendszeri, valamint daganatos megbetegedés megelőzésében lényeges szerepet játszik, ugyanakkor - a korábbi feltételezésekkel ellentétben - nem vesz részt az A-vitamin szintézisében. Kutatási eredmények azt mutatják, hogy a vér likopin-koncentrációja és a táplálékkal bevitt likopintartalmú zöldségek, gyümölcsök fogyasztása között egyenes arányú összefüggés mutatható ki. Vagyis a gyümölcsökkel és zöldségekkel szervezetünkbe juttatott likopin pont oda kerül, ahol arra a legnagyobb szükség van.

girl-1461617_960_720.jpg
2. Méregtelenítő, lúgosító kúra görögdinnyével


A kedvező élettani hatás legfőbb oka a likopinmolekula antioxidáns tulajdonsága. A likopin kétszer olyan gyorsan képes befogni a szabad gyököket, mint a sárgarépából és sütőtökből ismert β-karotin. A bőrben az UV sugárzás káros hatását elsősorban a likopin fogja fel. Ismertek olyan tanulmányok is, amelyek a likopin egyéb, nem antioxidáns tulajdonságával összefüggő értékes biológiai hatását támasztják alá.
Amellett, hogy átmossa a bélrendszert, megszabadítja a méreganyagoktól a vesét, és rendkívül jó hatással van a vérre is. A salaktalanítás a könnyebb emésztésben is segít, minek köszönhetően az anyagcsere és a zsírégetés szintén gyorsabb lesz. A dinnye továbbá lúgosító hatása révén könnyen helyreállítja a vér sav-bázis egyensúlyát, ami élénkebbé, koncentráltabbá tehet.

watermelon-red-1040100_960_720.jpg
3. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag


A gyümölcs többféle ásványi anyagot is tartalmaz, melyek könnyen beépülnek szervezetedbe, mivel utóbbi könnyen fel tudja szívni azokat a dinnye könnyű, egyszerű állaga miatt. A gyümölcs karotin- és B-vitamin-tartalma is magas, emellett C-vitaminból is nagyobb mennyiség található benne.


4. Vízhajtó hatású


A görögdinnye különösen hasznos a vizeletkiválasztó rendszer számára. Gyakorlatilag nem tartalmaz savakat, és sókat, viszont magas a lúgosanyag tartalma. Fogyasztása ezért ezért javasolt azoknak, akinek oxalát, vagy urát kövei képződtek a veséjében, de hasznos a húgyhólyaggyulladás, nephritis és pyelonephritis esetén is. Naponta maximum 1-2 kg-ot fogyasszunk a gyümölcsből, vagy igyuk a frissen készült levét.


5. Vízhajtó dinnyehéj-tea


A görögdinnye „vízhajtó”, s nemcsak a gyümölcse, hanem a héja is. Készíthetünk belőle italt, amely segít a vizesedés, ödéma esetében, jó a szívnek és a veséknek. Ilyen dinnyehéj-teát főzhetünk egész évben, ha a vékony csíkokra szelt héjat megszárítjuk, így megőrzi tulajdonságait.
2dl forró vízhez hozzáadunk egy evőkanál szárított dinnyehéjat, kis tűzön 5 percig főzzük, hagyjuk langyosra hűlni, leszűrjük, és fél pohárral megiszunk 3-4 szer naponta. Ez a főzet hasznos a köszvény és reuma esetében is.

melon-871734_960_720.jpg
+1 Legyünk óvatosak!


Ha szeretnénk teleenni magunkat görögdinnyével, oly módon, hogy hasznos is legyen a szervezetünknek, akkor 2-3 órával előtte és utána ne fogyasszunk semmilyen sós táplálékot. Ennek az az oka, hogy a só visszatartja a folyadékokat a szervezetünkben, és így a dinnyével az ellenkező hatást érjük el, vagyis nagy terhelés a szívnek, és ödéma lehet a következmény.
Ne egyenek dinnyét a cukorbetegek és az ödémás terhesek az utolsó három hónapban.


Tipp:


A görögdinnyét nyugodtan kombinálhatod a LifeCare Shake-jeivel, vagy Smoothie-jaival. Isteni fogyókúrás finomság a végeredmény, bármelyiket is választod! :-)

Bővebb infó a Smoothiek-ról itt: 

https://www.facebook.com/BIOelet/photos/?tab=album&album_id=558884477594356

a Shakek-ről pedig itt:

https://www.facebook.com/BIOelet/photos/?tab=album&album_id=559444767538327

13769409_10153926381563370_7283028080784967338_n.jpg

Lapozható katalógusunk: http://catalog.life-care.com/2016/hu/CatalogHU2016_2/

A bejegyzés trackback címe:

https://bioeletem.blog.hu/api/trackback/id/tr568903426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása