Segítünk az embereknek, hogy BIO életet éljenek, hogy (újra) megtalálják önmaguk egészségét és szépségét.

LifeCare - A BIO neve Európában

LifeCare - A BIO neve Európában

5 szuperélelmiszer, amelyet a lakásban is termeszthetünk!

2016. március 19. - wanami

5 superfood, amelyet akár a lakásban is termeszthetünk!

Az egészséges táplálkozás elengedhetetlen tartozéka a "szuperélelmiszerek" fogyasztása. Ezek tápanyagokban, antioxidánsban, egészséges zsírokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag élelmiszerek, ezért semmiképp ne hagyjuk ki őket étrendünkből.
Megmutatjuk, melyik növényeket érdemes termesztenünk otthon, hogy mi magunk is szuperélelmiszereket, vagy úgynevezett superfood-okat ehessünk:

1. Csírák

Ne tévesszen meg parányi méretük, hiszen ennek ellenére a legmagasabb tápanyag-készlettel rendelkeznek. A legnépszerűbb közülük a lucerna, brokkoli, napraforgó, hagyma, és a retek. Igen magas vitamintartalommal rendelkeznek, de többek közt nagy mennyiségben található bennük vas, réz és kálium is. Otthon könnyedén csíráztathatunk bármilyen fogyasztásra alkalmas magot, próbáljuk ki, és fogyasszuk rendszeresen.

2. Kelkáposzta

A leveles zöldségek nagyon hasznosak egészségünk megőrzése szempontjából. Az egyik legjobb választás lehet ezek közül is a kelkáposzta. Sok benne az A-, C-, és K-vitamin, a fehérje, kalcium, de Omega 3-zsírsav, és antioxidáns tartalma is kimagasló. Nagy hatóerővel támogatja a gyomor, máj és az immunrendszer egészségét.

3. Spenót

Egy igazi antioxidáns bomba, de sok benne a B-, és C-vitamin, a cink, kálium, vas, magnézium, és a megfelelő agyműködéshez elengedhetetlen flavonoid is. A spenót az egyik legjobb forrása a luteinnek és a zeaxantinnak, melyek a szem egészségéért felelősek. Ha kisebb kertünk is van, meg tudjuk termelni az egész évben szükséges spenót mennyiséget.

4. Paradicsom

paradicsom.jpg
Gazdag flavonoidokban, és olyan tápanyagokban, melyek nagy szerepet játszanak a sejtek egészségének megőrzésében.Hozzájárul lutein tartalma miatt a szem egészségének megőrzéséhez, de sok benne a szintén fontos A-, C-, E- és B-komplex vitamin is. Ültessünk saját paradicsomot, hiszen a kereskedelemben egész évben kapható példányok már nagyon kevés tápanyaggal rendelkeznek.

5. Fűszernövények

A friss fűszernövények, nem csak kiváló ízesítők, hanem magas egészségügyi hatással is rendelkeznek.
  • bazsalikom: sok benne a flavonoid, az A-, C- és K-vitamin, a mangán, magnézium és kálium, könnyen szaporítható és termeszthető
  • oregánó: az egyik legerősebb antioxidáns, ezért használata frissen ajánlott minden háztartásban
  • rozmaring: magas illóolaj tartalmának köszönhetően számos betegség megelőzésére alkalmas, ezenkívül pedig elengedhetetlen a húsok, halak fűszerezéséhez.
Forrás: twice.hu

Ha viszont nem szeretnél ilyesmit csinálni,

vagy szerinted a te otthonod alkalmatlan ezen növények termesztésére,

de nem akarsz lemondani a Superfood fogyasztásának előnyeiről,

akkor ismerkedj meg ezzel a termékkel,

melyet szeretettel ajánlok figyelmedbe: 

super.png

Csatlakozz közösségünkhöz itt: 

https://www.facebook.com/BIOelet

Vagy írj nekem üzenetet ide: 

bioeletem@gmail.com

Lapozható katalógusunk: http://catalog.life-care.com/2016/hu/CatalogHU2016_2/

A bejegyzés trackback címe:

https://bioeletem.blog.hu/api/trackback/id/tr438416670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása