Segítünk az embereknek, hogy BIO életet éljenek, hogy (újra) megtalálják önmaguk egészségét és szépségét.

LifeCare - A BIO neve Európában

LifeCare - A BIO neve Európában

Szemápoló petrezselyem?

2016. március 28. - wanami

Tudtad, hogy a petrezselyem rendkívül jó a szemnek?

Készítsd el ezt a receptet, hogy megóvd a látásod!

Köztudottan a sárgarépa az egyik leghatásosabb szemápoló eledelünk, de az utóbbi időben úgy tűnik számos pozitív tulajdonságával kezdi megelőzni őt a petrezselyem.
Köztudottan a sárgarépa az egyik leghatásosabb szemápoló eledelünk, de az utóbbi időben úgy tűnik számos pozitív tulajdonságával kezdi megelőzni őt a petrezselyem.
Ismerkedjünk meg vele, és illesszük be napi étrendünkben a szem egészségéért a petrezselyemzöldet.
Fotó: Emily/Flickr.com
A petrezselyem igen gazdag C-vitaminban, keratinban, vasban, éppen ezért erős gyulladásgátló, görcsoldó, és méregtelenítő hatással rendelkezik. Magas folsav tartalma miatt fogyasztása a várandós nőknek, cukorbetegeknek, és menstruációs panaszokkal küzdőknek is ajánlott.
A friss petrezselyemzöldet mi magunk is könnyen előállíthatjuk, akár az ablakpárkányon a téli hónapokban is. Fogyasszunk napi rendszerességgel.
Az apróra vágott zöld petrezselymet keverjük joghurtba, és egész nap, kisebb adagokra osztva fogyasszuk. A kúrát megszakítás nélkül egy hónapig tartsuk. A 30. napon készítsük el ugyanezt a keveréket, csak adjunk hozzá friss csalánt és spenótot is. Majd ezzel a kibővített keverékkel folytassuk a kúrát újabb harminc napig. Két hónap után jelentős javulást érezhetünk látásunkban.
Zöldpetrezselymes smoothie-k különböző betegségekre:
1. Az általános egészség serkentése érdekében: petrezselyem, gyömbér, póréhagyma, fokhagyma, cékla, zeller, alma, spenót, sárgarépa, káposzta, citrom, málna, szőlő, zöld árpafű.
2. Szürkehályog, kötőhártya-gyulladás: petrezselyem, sárgarépa, zeller, paraj, endívia, áfonya, alma.
3. Diabéteszes retinopátia: petrezselyem, gyömbér, spenót, articsóka, spárga, fokhagyma, póréhagyma, cékla, cukkini, zeller, sárgarépa, káposzta,
4. Glaukóma: petrezselyem, zeller, uborka, sárgarépa, retek, málna, káposzta, karalábé, cékla, alma, szilva. (gyümölcsök, kisebb mennyiségben)
5. Makula degeneráció: petrezselyem, gyömbér, cékla, endívia, eper, sárgarépa, árpafű.
Forrás: twice.hu

Szeretettel ajánlom a következő termékeket is, amelyek hozzájárulnak a szemed egészségének megőrzéséhez: 

agave_1.jpg

petrezs_fokh_1.jpg

 

green_smoo.jpg

Csatlakozz közösségünkhöz itt:

https://www.facebook.com/BIOelet

 

Vagy keress privát üzenetben a bioeletem@gmail.com email címen.

 

Lapozható katalógusunk: http://catalog.life-care.com/2016/hu/CatalogHU2016_2/

A bejegyzés trackback címe:

https://bioeletem.blog.hu/api/trackback/id/tr698416534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása