Segítünk az embereknek, hogy BIO életet éljenek, hogy (újra) megtalálják önmaguk egészségét és szépségét.

LifeCare - A BIO neve Európában

LifeCare - A BIO neve Európában

A gyógynövények királya - a Ganoderma gomba

2016. január 19. - wanami

A Ganoderma lucidum (magyarul: pecsétviasz gomba, Kínában Lingzhi, Japánban Reishi) gombát az ázsiai népek több, mint 4000 éve sikeresen alkalmazzák az orvoslás terén. Kínában a "gyógynövények királya" -ként emlegetik. A kínaiak meggyőződése szerint a gomba mágikus erejénél fogva a legkülönfélébb betegségek gyógyítására alkalmas, amire a gomba egyik neve a „Ling Zhi” is utal, ami "spirituális erőt" jelent.

ganoderma.jpg

A kínai adatok szerint kiterjedten és kúraszerűen alkalmazzák az általánosan leromlott egészségi állapot és az immunrendszer működésének javítására, kiemelt jelentősége van a gyomor-, a vastagbél-, a máj és a hasnyálmirigyrák kiegészítő kezelésében és a kemoterápia mellékhatásainak ellensúlyozására.

A pecsétviaszgomba felhasználása az egészségi állapot fenntartására, javítására

A pecsétviaszgomba egyik legnagyobb értéke immunrendszer-erősítő hatásában rejlik, amely közvetve, vagy közvetlenül egész szervezetre, annak egészségi állapotára hatással van. Ebből adódóan kiválóan felhasználható erőnléti állapot fenntartására, a betegség fellépésének megelőzésére, de kevésbé javallható egy-egy konkrét megbetegedés kezelésére. A pecsétviaszgomba rendszeres fogyasztása elősegíti, hogy a szervezet mielőbb alkalmazkodjon a fokozott terhelést jelentő feltételekhez, s mielőbb visszanyerje korábbi normális, kiegyensúlyozott állapotát. A pecsétviaszgombából előállított készítmények rendszeres fogyasztása ezen felül az immunrendszer működését is jelentősen javítja, immunmodulátorként hat, azaz szabályozza és aktiválja immunrendszerünket. A pecsétviaszgombából előállított készítmények különleges stresszvédő hatása hozzájárul az emlékezőképesség javításához, a feszültségek oldásához, illetve a koncentráló-képesség fokozásához.

Alkalmazása szív és érrendszeri megbetegedések kezelésére

A tradicionális gyógyászatban a pecsétviaszgombát évszázadokon keresztül kardiotonikus gyógyszerként alkalmazták, rendszeresen felírták azoknak, akik szívelégtelenségre utaló mellkasi fájdalommal, fokozott fáradékonyságra utaló tünetekkel jelentkeztek, vagy a szokottnál nagyobb stressz-hatásnak voltak kitéve, esetleg konkrét vérkeringési problémákkal küszködtek. Ezeket a tapasztalati adatokat támasztották alá kínai és japán kutatók eredményei, akik megállapították, hogy a pecsétviaszgomba alkalmazása javítja a vérkeringést és fokozza a szívizom oxigénfelvételét.

Hiperlipidémia esetén a gombaszirup fogyasztása után a vér koleszterinszintje a betegek több mint 90 %-ánál csökkent. A koszorúér megbetegedésének kezelésére eredményesnek bizonyult a gomba alkoholos kivonata.

sziv.jpg

Alkalmazása hepatitisz kezelésére

A klinikai vizsgálatok során vírusos hepatitiszben szenvedő 50 krónikus beteg és 50 egészséges személy összehasonlító vizsgálatát végezték el. Megállapítot-ták, hogy azoknál a betegeknél, akik 60 napon keresztül gombaporból készítettek teát, illetve C-vitamin, adenozin-trifoszfát (ATP) és koenzim-A (CoA) keveréket fogyasztottak a normális fiziológiai állapot helyreállt

Alkalmazása emésztési zavarok megszüntetésére

A gombakészítmények fogyasztása csökkenti a gyomorsav mennyiségét, melynek túlzott felhalmozódása a gyomor és emésztőszervi fekély kialakulását segítheti elő. A gomba fogyasztása szabályozza a bélműködést és alkalmas a székrekedés, illetve az emésztőrendszerben fellépő gyulladásos folyamatok kialakulásának megelőzésére (Sing, 2003).

Asztmatikus megbetegedések kezelése

A pecsétviaszgomba készítményeit eredményesen felhasználták asztma, krónikus légcsőhurut, illetve allergiás tünetek enyhítésére. Ebben a gomba immunrendszer-erősítő, valamint gyulladáscsökkentő hatása játszhat szerepet.

Felhasználható az erős dohányosok krónikus köhögési rohamainak enyhítésében azzal is, hogy elősegíti a légcső nyálkahártyájának regenerálódását.

Alkalmazása cukorbetegség kezelésére

A cukorbetegség oka a vércukorszint nem kielégítő szabályozása. A betegség két alaptípusa különböztethető meg. Az I. típusba azok a betegek tartoznak, akiknél nem elégséges a pankreászban termelt inzulin mennyisége, ami a vércukorszint elégtelen szabályozását eredményezi. A II. típusba azok az elsősorban idősebb betegek tartoznak, akiknél az inzulinszint főként az elhízás vagy a túlzott soványság miatt, esetleg a megfelelő mozgás hiányában instabil. Az inzulinszint beállítása, akár inzulin injekció formájában, akár orális antidiabetikumokkal történik, nem mentes a mellékhatásoktól. A pecsétviaszgombából előállított készítmények ugyanakkor alkalmasak a vércukorszint szabályozására, különösen a II. típusba tartozó betegek esetében. Klinikai vizsgálatokban bizonyították, hogy két hónap alatt a gombaporból előállított extraktum hatására a cukorbetegségben szenvedők vércukorszintje jelentősen csökkent és a folyamatosan adagolt inzulin hatásával bizonyult egyenértékűnek (Teow, 1995).

diab.jpg

Alkalmazása a rák kemoterápiájában: az immunrendszer erősítése

A pecsétviaszgomba rákos megbetegedésekben történő eredményes alkalmazásáról elsőként Japán kutatók számoltak be. Ikekawa és munkatársai már 1968-ban leírták, hogy farmakológiai vizsgálatok során azt tapasztalták, hogy a pecsétviaszgomba folyékony extraktuma gátolja az egérbe transzplantált szarkóma sejtek növekedését. Számos további vizsgálat, eltérő életkorú kísérleti állatokon, különböző állatfajokon, különböző tumorféleségek esetében alátámasztotta ezt a hatást. Ezek az eredmények igen ígéretesnek tűntek, s ez motiválta, hogy Japán mellett Kínában és Dél-Koreában is, in vitro és in vivo rendszerekben egyaránt, részletes feltáró farmakológiai kutatómunka indult meg

A rendkívül összetett és bonyolult farmakológiai vizsgálatok azt tanúsítják, hogy a pecsétviaszgomba készítmények fogyasztása elősegíti a természetes rákellenes anyagok, így az interferon és az interleukin I. és II. szintézisét.

A) A pecsétviaszgomba készítmények alkalmazása csökkentheti a kemo- és radioterápiás kezelések mellékhatásait, az azzal járó fáradtságot, étvágytalanságot, hajhullást, a csontvelő működésének gátlását, a fertőzések veszélyét.

B) A pecsétviaszgomba alkalmazása számos megfigyelés alapján hozzájárulhat a rákos betegségben szenvedők életének meghosszabbításához, csökkentheti az áttétes daganatok kialakulásának veszélyét.

C) A pecsétviaszgomba készítmény alkalmazása javíthatja a rákos megbetegedésben szenvedők életminőségét, mivel többek között csökkentheti a megbetegedéssel járó fájdalmakat és a rosszullétet.

D) Táplálék-kiegészítőként alkalmazva a gombából előállított termékek csökkenthetik a rákos megbetegedések kialakulásának rizikóját, vagy akár azok újbóli megjelenését. Ez arra a mechanizmusra vezethető vissza, hogy a szervezet immunrendszerének erősítésével a szervezet rákellenes védekező rendszere is aktívabbá válhat.

meditation.jpg

A legyengült szervezet állapotának javítása

A gomba-extraktum hatását magashegységi feltételek közé rendelt tibeti

katonák esetében is vizsgálták. Megállapították, hogy a tengerszint feletti

magasság változásából (oxigén hiány, légnyomás csökkenés) adódó kellemetlen

tünetek a gomba alkalmazásával csökkentek.

Szexuális rendellenességek kezelése

Kínában 60, szexuális panaszokkal jelentkező férfi vizsgálata alapján

megállapították, hogy már egy hónappal a gombaspóra-kivonat alkalmazását

követően jelentős javulást tapasztaltak, 14 beteg teljesen meggyógyult, 25-nél

jelentős, 17-nél elfogadható javulást mértek (Liu, 1999).

 

Ganodermás kávé 

kave.jpg

Ha nem akar lemondani a kávézás öröméről, de az egészségére is szeretne odafigyelni, akkor fogyasszon ganoderma gombát tartalmazó kávét, mint amilyenek például a LifeCare saját márkás kávéi: 

Coffee for Life Ganoderma® - Magic Energy BIO Kávé és Strong Ganoderma BIO Kávé

Az egyedi zamat és az egészségre különleges hatást gyakorló jelleg, a kizárólag organikus környezetből származó BIO arabica kávé és a ganoderma, valamint ginseng, továbbá a BIO kukoricaszirup együttesének köszönhető.

A ganoderma és a ginseng feszesítő és energetizáló hatásukról, a fáradtságérzet megszüntetéséről, az szív- és érrendszer működésének serkentéséről, és az immunrendszer erősítéséről ismert, valamint a korai öregedés folyamatának lassításáról.

Bővebb információ a kávéinkról itt: 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.558884477594356.1073741829.558369597645844&type=3

Lapozható katalógus: http://catalog.life-care.com/2016/hu/CatalogHU2016_2/

A bejegyzés trackback címe:

https://bioeletem.blog.hu/api/trackback/id/tr558285346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása