Segítünk az embereknek, hogy BIO életet éljenek, hogy (újra) megtalálják önmaguk egészségét és szépségét.

LifeCare - A BIO neve Európában

LifeCare - A BIO neve Európában

Aloe Vera gyógyital házilag

2016. március 11. - wanami

Hogyan készítsünk házilag Aloe vera gyógyitalt?

 

Ma már nálunk is kapható a számos jó tulajdonságáról híres Aloe vera gyógynövény, amelyből pár egyszerű lépéssel magunk is tápláló italt állíthatunk elő! Használható külsőleg: horzsolások, csípések, zúzódások, égési sebek, vágott sebek, műtéti hegek, gyulladt pattanások, fekélyek, körömágy gyulladás, herpesz, lábgombásodás, ekcéma, akné, bőrpír (például pelenkakiütés csecsemőknél), napégés kezelésére.

 Mindig friss zselével kenjük be a kérdéses részt, mert a levágott levél hamar oxidálódik, és ezáltal gyógyító tulajdonságai csökkennek. Naponta többször alkalmazzuk! Akár flastromként is használható, ekkor a levéldarabot hosszában vágjuk félbe és a zselés oldalát a sebre simítva egy ragtapasz csíkkal rögzítsük.

Használható belsőleg: méregtelenítésre, szervezet és immunrendszer erősítésre, bakteriális fertőzések megszüntetésére a vastag és vékonybélben, bélférgek kiűzésére. Hatásos gyomorfekély esetén, mert csökkenti a gyomorsav termelődését, sőt a legújabb kutatások szerint az Aloe egyik antibiotikus alkotója eredményesen alkalmazható a HIV vírussal szemben. Ez az anyag önmagában is hatásos de ráadásul növeli az AZT nevű gyógyszer hatását, mely hatékonynak bizonyult a HIV fertőzés ellen.

Fontos kiegészítő tudnivalók:

Az Aloe latex, ami a levél külső zöld bőrszövete és a belső víztiszta zselé közti nyálkás sárga anyag a külső és belső használatnál is eltávolítandó, mivel hasmenést és görcsöt, terhes nőknél méhösszehúzódás, ilyen formán koraszülést és vetélést is okozhat.

Fogyasztását kúraszerűen szabad végezni, vagyis 6-8 hét fogyasztás után, ugyanennyi szünetet kell tartani.

Az Aloe ital vagy zselé elkészítése:

Csak kis darabot vágjunk le egyszerre, törekedve arra, hogy az alsó, nagyobb és húsosabb leveleket kezdjük először használni. Növényünk érdekében a belső 2-3 fiatal levelet soha ne vágjuk vissza, mert csak így fejlődik ki ismét a növény vágható méretűvé.

 1. lépés

 

Vágjunk le egy tetszőleges méretű darabot az egyik megtisztított levélből. (Az általunk levágott levél kb. 6 cm széles és 20 cm hosszú volt.)

2. lépés

 

Vágjuk le a levéldarab éleit.

3. lépés

 

Vágjuk a levelet több felé, és hámozzuk le a maradék külső részeket. (Könnyebb pontosan dolgozni, ha több kisebb darabot kell hámoznunk.) A levél külső bőrszövete alatt van az aloe-latex: ez sárgás színű, nyúlós állagú anyag, próbáljuk a bőrszövettel együtt eltávolítani.

4. lépés

 

Ha ilyen szép tiszta, áttetsző zselé-darabokat kapunk, akkor jól sikerült a hámozás. Azonban a darabokat folyóvíz alatt mossuk meg, hogy a latex- maradványokat eltávolítsuk a felületéről.

5. lépés

 

A tenyérnyi méretű Aloe-vera levélből hámozás után 70 grammnyi tiszta Aloe gélt kaptunk.

 6. lépés

 

A zselédarabokat tegyük edénybe és fele mennyiségű ásványvízzel (vagy gyümölcslével, esetleg gyümölccsel) turmixoljuk el. Hígítás nélkül ugyanis a gél használhatatlan hab lesz. (Ne alkalmazzunk csapvizet a klór és egyéb fertőtlenítőszerek miatt.)

7. lépés

A kész turmix kb 30 perc alatt letisztul. Így friss Aloe ital születik. Tartsa hűtőben és néhány nap alatt fogyassza el!

Egészségére!

Nem szükséges egyébként italt készíteni a zseléből. Az 5. képen látható állapotú zselét össze is lehet rágni. Az ajánlott napi mennyiség egészséges embernek 1 evőkanálnyi az italból. Ezt az adagot kemoterápiás vagy sugárkezelés esetén meg lehet emelni a duplájára.(reggel-este 1-1 evőkanálnyi). Érdemes az elrágáshoz használandó zselét frissen vágni a növényről és úgy meghámozni. Ekkor kb. 2cm x 2cm-es darabot vágjanak le. Az íze semleges, leginkább a nyers fiatal zöldborsóéra hasonlít.

Bár van,akinek inkább keserű és képtelen így elfogyasztani. Nekik ajánlott ízesíteni is. 

 forrás:www.cserepesaloevera.fw.hu

Aki nem szeretne "pepecselni" annak ajánlom ezeket a termékeket szeretettel:

aloe.jpg Bővebb információért csatlakozz közösségünkhöz itt: 

https://www.facebook.com/BIOelet

Vagy keress mailben a bioeletem@gmail.com címen.

Lapozható katalógusunk: http://catalog.life-care.com/2016/hu/CatalogHU2016_2/

A bejegyzés trackback címe:

https://bioeletem.blog.hu/api/trackback/id/tr428416768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása