Segítünk az embereknek, hogy BIO életet éljenek, hogy (újra) megtalálják önmaguk egészségét és szépségét.

LifeCare - A BIO neve Európában

LifeCare - A BIO neve Európában

Reflexológia - avagy az egészséges lábmasszázs

2016. február 24. - wanami

A reflexológia egy több évszázados gyógymód. A reflexológusok célja, hogy az egész személyt (vagyis a testet, a lelket és a szellemet is gyógyítsák).  A reflexológia egyaránt használ öregnek és fiatalnak, nőnek és férfinak. Sok beteg fordul a reflexológiához olyankor, amikor más gyógymód nem segít.

A tévhitekkel szemben a reflexológia nem csak a talpon működik. Valójában a testet reflexpontok sokasága borítja be. Ezeknek a kezelésével, stimulálásával érhetünk el eredményeket az egyes terápiák során. Ilyen reflexpontok találhatóak a kézen, háton, talpon, arcon...stb. Ezek nagyon érzékeny pontok, melyek tapintásával a szakemberek különböző diagnózist képesek felállítani. Később ezekről is írni fogok. :-)

Pusztán a masszírozás is kellemes, nyugtató érzés. A reflexológia ugyan úgy, mint más alternatív gyógymódok során kiegészítő módokkal együtt hatásos igazán (pl. diéta, szauna, terápiás krémek...stb.)

reflexologia1.jpg

Tudtad?   A talpaidon 7000 érző idegvégződés található.

Ezek ingerlése zuhatagként hat a központi idegrendszerre, melynek folytán különböző gátló és aktiváló jelenségek jönnek létre.

Az eredmény pedig csupa pozitívum:

  • erősíti az immunrendszered,
  • javítja a vérkeringést és az anyagcserét,
  • megszabadít a méreganyagoktól,
  • segíti a szervek és az endokrin rendszer helyes működését,
  • növeli a stressztűrő képességed,
  • relaxál, vitalitást ad,
  • egyensúlyt teremt benned!

Részletesebb zóna pontok: 

talp_reflex.jpg

Ha valamelyik szervünk megbetegedett, a szervnek megfelelő reflexzóna nyomásra érzékennyé válik. Annak masszírozása során a reflexpont fájdalma, és ezáltal a szervi fájdalom, megbetegedés enyhül.

A reflex masszázsnak a megelőzésben van igazán szerepe. Alkalmazása akkor javasolt, amikor még nincs szervi elváltozás, csak energiazavar van a szervezetben. A masszázs megszünteti ezt az energiazavartharmonizálja a szervezetet, ezáltal megelőzi a betegség tényleges kialakulását.

013667-360x240.jpg

 

Ez egy természetes, illetve természet adta gyógyítási mód, ami sokkal hatásosabb lehet a sokszor mellékhatásokkal járó gyógyszeres kezeléseknél. Az emberi szervezet képes az öngyógyításra megfelelő vitalitás esetén. Ennek ellenére előforduló megbetegedések esetén érdemes egy természetes gyógymódot kipróbálni, az ember saját energiáját felhasználva törekedni a gyógyulásra, mielőtt a mesterségesen előállított gyógyszerekhez nyúlunk.

Hiszen gyakran a gyógyszerekkel sem tudjuk elérni a várt eredményt, és az sem ritka, hogy olyan esetben használjuk, amikor szükség sem lenne rá. Már a régi korok orvosai is megállapították, hogy egészségesnek lenni egyet jelent a testen belül fennálló egyensúly, és harmónia létrehozásával, és fenntartásával. Erre azonban egy gyógyszer sem képes.

A módszer hatásosságát magunkon is tesztelhetjük, de kellemes pillanatokat szerezhetünk partnerünknek, vagy gyermekünknek is egy bő fél órás szeretetteljes, enyhe masszázzsal.

Forrás: dietinfo, tuzkor, napidoktor.

A Kräuter® Terápiás krémeket lábápoláshoz keresd ebben az albumban:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.559025347580269.1073741830.558369597645844&type=3

Csatlakozz közösségünkhöz itt: 

https://www.facebook.com/BIOelet/

 Lapozható katalógusunk: http://catalog.life-care.com/2016/hu/CatalogHU2016_2/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bioeletem.blog.hu/api/trackback/id/tr188416448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása