Itt a bizonyíték rá, hogy nem csak fehér lisztből lehet finom palacsintát sütni!
Nehéz abbahagyni egy darab után, annyira finom!
Hozzávalók:
- 25 dkg zabpehely
- 1 teáskanál sütőpor
- 3 tojás
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 4 dl tej
- folyékony édesítőszer (ízlés szerinti mennyiség)
Elkészítése:
A zabpelyhet robotgéppel összedolgozzuk, vagy ledaráljuk.
A tojássárgáját kikavarjuk az édesítőszerrel, az olajat hozzáadjuk, majd felöntjük a tejjel és beledolgozzuk a zabpelyhet és a sütőport.
Fél órán át pihentetjük a tésztát.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a palacsintához adjuk.
Tetszés szerint ízesíthetjük különböző aromákkal a tésztát.
Kiolajozott palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.
ketkes.com
A diétádhoz további segítséget a lapozható katalógusunkban is találhatsz, itt: http://catalog.life-care.com/2016/hu/CatalogHU2016_2/